woensdag 18 januari 2012

Workshop selectie – opstellingen

Blinde vlekken & dynamieken in de selectie van uw nieuwe medewerker
1/03/2012 –  13u tot 17u

Doelgroep
Iedereen die verantwoordelijk is voor de selectie van de juiste kandidaat voor een openstaande vacature.
Uitgangspunt
Een efficiënt wervings- en selectieproces test kandidaten op competenties, ervaring en persoonlijkheid en houdt bij de aanwerving eveneens rekening met de strategische doelstellingen van het bedrijf en de complementariteit met het team.

Heeft u al stilgestaan bij de mogelijke impact van uw potentiële nieuwe medewerker op de bestaande dynamieken en relaties binnen uw organisatie, team of project? En wat met de dynamiek van uw klanten, leveranciers en de markt? Verschillende betrokken partijen beïnvloeden elkaar immers voortdurend en dat leidt tot een bepaald ‘evenwicht’. De nieuw aangeworven medewerkers zullen op hun beurt dit ‘evenwicht’ in een bepaalde richting duwen. Dit is de kerngedachte van “systeemdenken”.

Programma
Tijdens  deze interactieve doe-workshop bieden we u een ‘systemische’ kijk aan op het recruteringsproces en de rol van de recruiter.

In het eerste deel krijgt u inzicht in de dynamiek tussen o.a. de bedrijfsdoelstelling, de openstaande vacature, de kandidaat en de rol van de recruiter via eenvoudige praktijkgerichte oefeningen. Deze oefeningen kan u daarna gemakkelijk zelf toepassen op uw werkplek.

In het tweede deel zal er een selectie-opstelling plaatsvinden gebaseerd op  één concrete selectie-case van een deelnemer. U maakt kennis met de methode van selectie-opstellingen. Deze methode toont u op een eenvoudige, snelle en visuele manier hoe u tijdens  het wervings- en selectieproces de mogelijke impact van een nieuwe werknemer op een team, project of organisatie kan inschatten.

Mogelijke cases
·         U heeft kandidaten die gelijkwaardig zijn, maar wie zou het best passen in het team, organisatie, samenwerking met de klant, …
·         Is uw organisatie eerder proceduregericht, procesgericht, taakgericht, mensgericht… en past deze ideale kandidaat dan wel in dit organisatiesysteem?
·         U heeft de geschikte kandidaat gevonden, maar uw buikgevoel spreekt dit tegen…
Plaats: "Entre Cour & Jardin", Brusselsesteenweg 263-265, 9090 Melle (Gent) - Routebeschrijving
Tarief: 90 euro excl. BTW
Aantal deelnemers: min. 5 – max 12
Inschrijving: anne.konings@tetralemma.net of +32 473 78 02 57Annulatievoorwaarden: Annulatie kan tot één week voor de aanvang van de workshop. Daarna dient u het volledige inschrijvingsgeld te betalen.
Deze open workshop wordt georganiseerd door Anne Konings (Tetralemma) en Wouter Gheysen (Otuka Coaching), in het kader van zijn thesisopdracht ‘Organisatieopstellingen en selectie’ voor de HUB, departement Handelswetenschappen, afstudeerrichting Human Resources Management.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten